facebook
facebook catering dietetyczny Fitandeat yourube dieta fitandeat instagram konsultacje treningowe fitandeat g+ dieta dowóz fitandeat

10 tygodni dookoła świata - Tydzień Afrykański

Tydzień Afrykański!

 

 

Kuchnia afrykańska to nieodkryta i nieznana część świata dla Europejczyków. Z natury jest bardzo prosta i tania. Bogata w zboża, owoce i warzywa, które składają się na tradycyjne afrykańskie potrawy. 

 Typowe afrykańskie danie składa się głównie z warzyw - zawiera błonnik  skrobię i witaminy.  Afrykańczycy nie używają sztucznych składników  oraz cukru. Dania sa mocno przyprawione i ostre. 

Dania afrykańskie bazują głównie na poniższych składnikach:

  • maniok - to najpopularniejsza roślina uprawna Afryki - robi się z niego mąkę, olej, alkohol, stosuje się jako przyprawę, a także zjada na surowo,
  • pochrzyn - to warzywo bulwiaste, podobne do ziemniaka, tak też jest przyrządzane - gotowane lub pieczone, może być głównym składnikiem potrawy "fufu",
  • ryż (szczególnie brązowy),
  • fasola,
  • kukurydza,
  • sorgo,
  • proso,
  • kokos,
  • banany,
  • melony,
  • dziczyzna 
  • owoce morza

 

W swoich zestawach znajdziecie:

Tabboulech 

Wyjątkowa sałatka z kaszy kuskus, migdałów, cynamonu, mięty.

Zupa z fistaszków. 

Zupa jakiej nigdy nie jedliście! Z pomidorami, masłem orzechowym i czosnkiem. Niezwykłe połączenie i wyjątkowy smak.

Koktajl migdałowo-kakaowy.

Zrobiona na bazie mleka migdałowego, kakao, wiórków kokosowych i marakui. 

 

Bądźcie z nami!

 

(sorgo, maniok, proso)

To tylko 4 kroki do lepszego Ciebie!

1. Wybierz dietę

dieta fitandeat

2. Wybierz termin

termin plan dieta catering

3. Wybierz dostawę

dostawa catering dietetyczny Warszawa Gdańsk

4. Zatwierdź!

dieta na dowóz Warszawa